Saopštenje sa osnivačke skupštine UISP PDF Štampa El. pošta
Napisao Bojan Vranac
subota, 23 januar 2010 20:15

Poštovani,

U petak 22. januara 2010. u Novom Sadu održana je Osnivačka skupština Udruženja internet servis provajdera. Cilj ovog udruženja je da brani interese internet provajdera ali i predstavljanje usluga javnosti, davanje predloga nadležnim državnim organima vezanim za razvoj i uvođenje internet servisa u Srbiji kao i uklanjanje svih prepreka u davanju internet usluga na teritoriji Srbije. Osnivači udruženja koji su predstavljali 45 internet provajdera iz cele zemlje jednoglasno su usvojili osnivačka akta i izabrali članove Upravnog i Nadzornog odbora udruženja.

Upravni odbor Udruženja internet servis provajdera Srbije čine:

1. Igor Stefanović - Team-net, Novi Sad, predsednik

2. Bojan Vranac - KBC Net, Beograd, zamenik predsednika

3. Arpad Šipoš – Sat trakt, Bačka Topola

4. Miloš Pojić – Art Communication, Beograd

5. Aleksandar Atlagić- SKS Company, Senta

6. Bogdan Ignjatović – Exe-net, Niš

7. Vlatko Vuković – Gromnet, Šabac

Za članove nadzornog odbora Udruženja izabrani su:

1. Miroslav Pančevac –  Panet, Pančevo

2. Dejan Živanić – Kladovonet, Kladovo

3. Velibor Vasović – 802.11 group, Novi Sad

Skupština Udruženja internet servis provajdera Srbije jednoglasno je donela odluku da njihov prvi zadatak bude da u najskorije vreme pripreme dokument sa odgovarajućim tehnološkim i pravnim argumentima kao i strategiju nastupa prema Republičkoj agenciji za telekomunikacije i drugim nadležnim institucijama, a u vezi sa ukidanjem obaveze o plaćanju godišnje nadoknade za tzv. “bazne stanice” za bežični pristup, na osnovu “Pravilnika o visini naknade za korišćenje radio frekvencija”.

Na osnovu ove odluke upravnom odboru Udruženja internet servis provajdera Srbije naloženo je da u narednom periodu preduzme korake i sredstva u realizaciji donetih odluka.

Na ovaj način bi se održali internet provajderi, koji sa bežičnim pristupom uglavnom pokrivaju mala i srednje razvijena područja u našoj zemlji i na taj način obezbedi razvoj informatičkog društva, koja u toj oblasti i dalje spada u red najnerazvijenijih.

O ovoj i ostalim aktivnostima udruženje će aktivno obaveštavati svoje članove i javnost putem sajta udruženja na internet adresi www.uisp.rs

Udruženje internet servis provajdera Srbije

Poslednje ažurirano četvrtak, 28 januar 2010 09:14